Cara Mudah untuk Tampal Logo Blogger Area !!! semudah a.b.c


Ingin menjadi Ahli Rasmi Blogger Area 
Anda diminta dan digalakkan memakai logo terbaru kita :)
Semoga Persahabatan kita terus terjalin
di alam maya dan realiti..





1. Copy gambar di bawah ni kat desktop atau mana mana folder korang.



2 Lihat dashboard >>klik "Layout" >> pastu klik "Add a Gadget" di Side Bar.






3 Tab baru tebuka, klik pada "image"









4. Masukkan link : https://www.facebook.com/groups/bloggerarea/ 

5. Choose file >> logo yang korang dowload pada no. 1

6. Tandakan X pada kotak "Shrink to fit"

7. Jangan lupa teka "save"







8. Jeng Jeng Jeng.... anda dengan ini telah menjadi Ahli Rasmi Blogger Area :)






Di galakkan untuk semua blogger yang melakukan post di group blogger area :) 
ini adalah logo terbaru. Sejak tertubuhnya group blogger area kita memang telah mempunyai logo cuma untuk meneruskan kelestarian sedikit perubahan telah dilakukan agar lebih
menyerlah. Logo ini juga bertujuan mewujudkan menyatukan kita semua sebagai ahli Blogger Area sebuah persahabatan maya yang tiada sempadan.


55 comments:

Husein Rider said...

done

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. sheila dah letak logo. cuma nak minta bantuan, ada cara tak nak kasi logo tu centre? hehehe

Cik Itah said...

salam. ok done :)

Amanda Suria said...

alaaaa..dah save tp x ok la...kenapa erk...

Mama mia said...

sudah siap...Amanda suria: Mungkin awak kena isi kat ruangan 'Title' kt atas tu..

solehatun husna said...

siap =)

ezuddin said...

done. what next?

Senopati Pamungkas said...

okay siap dilakukan.... terima kasih

lynndamya said...

Salam, dah letak :D

Feeya Fariesya said...

done.. :)

misz sheyla said...

done...tapi kenape senget logonye...

afzalsukasuki said...

okeh siap bruh!

cik.erin said...

sudah, tp knp x bolh nk add ni

Anis Sue said...

done!

Mama Niza said...

done... :)

fayreen mizan said...

Done! :)

eyfa writer said...

yes,finally berjaya juga masukkan logo hehe,.maaf TBA lewat sebab fokus bg orang tukar template blog sy

Azie Azra said...

DAH TUAN !

Muhammad Khudri said...

done

Rakan Siber said...

Done

Zaidalifah Hussin said...

Done

Shikin Razali said...

Dah siap...

Muhammad Khairuddin Lim said...

done masuk logo Blogger area...

Muhammad Khairuddin Lim said...

done add anda sebagai follower

yangbaik said...

done!

Ida Hariyanti said...

done.. http://aenoyou.blogspot.com

SecretOfShaila said...

done!

http://secretofshaila.blogspot.com/

RahimAim BudakPrihatin said...

Done letak logo blogger area di blog :)

azrul perasit said...

done
and next
http://macamlawak.blogspot.com/

Mieza Suhaini said...

done

Illya Farhana said...

Done. LeYa dah letak logo blogger area

tigertomey said...

done. boleh lawat blog saya @tigertomey.blogspot.com :)

adianiez AIDA said...

da lama tempek logo but nape post saya x di siar kan kat group blogger area? saya rasa mcm da betul...

Maulana Arif said...

done..huhu..singgah2 la di blog kawe hentamkau.blogspot.com

CintaHati Lina said...

Assalamualaikum dan salam perkenala semua..saya mommylina.. dah juga add logo ni ke blog saya.. lepas ni boleh la saling kenal mengenali dan exchange link sesama kita kan...

http://mommylina.blogspot.com/

Fatimah Bt Tony said...

Done.

Jom sama-sama bertukar-tukar link. :)

Kalau nak, boleh isi link tuan puan, di sini yer.. Exchange link

Khairul Hilmi Sidek said...

Done

http://radiosenyap.blogspot.com

http://learningtoolcheap.blogspot.com

Khairul Hilmi Sidek said...

done. tapi tak accept lagi untuk join group FB. nape ek

FB: Khairul Hilmi Sidek

Khairul Hilmi Sidek said...

takde repson. Ok.. removing

emmemarina mhd said...

Done. My new blog emmemarinamohamad.blogspot.com

Singgah tau

RosniWatie said...

Salam singgah dari bungakayangan.blogspot.com
Done :)

Norasyimah Saifullah said...

DONE http://mizzseven.blogspot.com/

Sharifah Amarina said...

Done - http://akuyangpostkauyangpanas.blogspot.com/

Ainyy Zain said...

Alhamdulillah akhirnya dapat juga add logo blogger area. Salam perkenalan.

yatie fizzy said...

ok noted =)

Hanim Husin said...

saya yang menurut perintah.. =p

salam perkenalan!

http://hanimlaoshi.blogspot.my/

syamimi said...

done... salam perkenalan ye :)

http://syamimifateen.blogspot.com

Miss said...

Done :)

http://imahamdan.blogspot.com/

Nor Eliyana said...

Saya sudah ^_^
http://selimmelimgojes.blogspot.my/

CF Nur Farizan said...

ok siap!

www.nurfarizan.com

SUHAIME said...

ALHAMDULILAH DAH SIAP

Faizal Fairuz said...

Done

faizalfairuz.com

Nuzul Haziq said...

done
http://kedaionlinehaziq.blogspot.my/

Faiq Najmi said...

Alhamdulillah sudah meletakan logo di dalam blog saya. boleh tengok

http://najmi-faiq.blogspot.my/

Zuri Aqim said...

ya udah :-)
http://aqeemfoto.blogspot.my/